SWOT analízis, 4P. Mi az?

Hogy minek Neked marketing stratégia?
Mert házat sem építünk tervrajz nélkül!

A marketing stratégia segítségével, sokkal könnyebb egyenes úton haladni. A vállalkozás személyes dokumentumában meg van határozva minden, amin a siker múlik, csupán követni kell. Egyszerű, igaz?

Annyira azért mégsem! Ez a dokumentum rögzíti a vállalkozás rövid, és hosszútávú terveit, meghatározza a célok véghezviteléhez szükséges eszközöket, minden lényegesebb kérdéshez iránymutatást ad, de ennek elkészítéséhez pontosan tisztában kell lenni a lehetőségekkel.

Mit kell meghatározni
a marketing stratégiában?

  • milyen módon fog a vállalkozás megjelenni a piacon
  • mi az eladni kívánt termék, vagy szolgáltatás
  • mikor indulunk
  • miként érjük el a célközönséget

Ez az összegzés hasonlóan alakul, mint a marketing klasszikus eleme, a 4P. Ismerős?
Biztosan hallottál már róla, hisz 1960 óta használják, E. Jerome McCarthy, a Michigani Egyetem marketing professzora ekkor határozta meg, és kapcsolta össze a marketingmix fogalmával. Az elmúlt 60 év alatt bővítették, átformálták, lett 4C, 7P, és egyebek, de a klasszikusnak nevezett 4P azóta is tökéletesen helytálló, csak a piac változott.

4p

Ezt se feledd, vagy bajban leszel!

A marketing stratégia készítésekor elengedhetetlen a SWOT elemzés elkészítése, mely kiváló segítséget nyújt, és támpontot ad a jövőben. Mi is ez? Ez a legszélesebb körben használt marketing analízis, angol szavak kezdőbetűiből tevődik össze, azaz

S mint Strenghts = Erősségek – Az első pontban kell elemezni, hogy az adott termék, vagy szolgáltatás miben kiemelkedő, egyedi, különleges. A későbbi online kommunikációban ezekre az erősségekre lehet majd építeni.

W mint Weaknesses = Gyengeségek – Üzleti szempontból objektíven kell látni a gyengeségeket is, hisz ezek javításával lehet fejlődni.

O mint Opportunities = Lehetőségek – Itt kell megvizsgálni a piac adta lehetőségeket, és az erősségeket figyelembe véve lehet elmenni irányukba.

T mint Threats = Veszélyek – A veszélyek elemzésével fel lehet készülni az esetlegesen bekövetkező problémákra, változásokra.

Vállalkozz tudatosan!
Most Szuper Kedvezményes Csomagot Ajánlunk:
LÁTOGATÓBARÁT WEBOLDAL +  AJÁNDÉK SEO!
290.000 Ft

Kattints érte MOST!

Kövess minket a Facebook-on is, és folyamatosan új információkat adunk át Neked!

* kötelező mező